VERGOEDING


Goed verzekerd. Fysiotherapie in de aanvullende verzekering


Behandelingen fysiotherapie worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering van uw ziektekostenverzekering. We raden iedereen dan ook aan om een goede aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen. Wees zorgvuldig in uw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximum bedrag of zijn er andere beperkingen.

Enkele polissen kennen geen beperkingen. Dit betekent dat uw kosten voor fysiotherapie onbeperkt worden vergoed. Neem contact op met uw eigen zorgverzekeraar voor meer polisinformatie.

Wij werken het liefst op verwijzing en/of in overleg met uw arts. Dit, om de arts het middelpunt van uw medisch dossier te laten blijven. Voor een chronische indicatie bent u verplicht een verwijzing mee te brengen. Bovendien kent de chronische indicatie een afwijkende vergoedingsregeling. Wanneer u in aanmerking denkt te komen voor een chronische indicatie moet u een aandoening hebben die voorkomt op de landelijke lijst chronische aandoeningen fysiotherapie/oefentherapie (samengesteld door Minister Borst). Klik hier voor de lijst.